HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2012.01.01. 23:29 Fecske Adrián

Etetés pontosan avagy fenéken kinyíló etetőkosár

Ezt a kosarat akkor használjuk ha kisebb folyón partközelben horgászunk és nem szeretnénk hogy az apró halak összeszaladjanak az etetésre, vagy a víz elvigye a bedobott etetőanyagot, szemes vagy élő anyagot.P1120894.JPG

Elkészítéséhez egy csontisdobozra, egy rugóra, egy darab vastagabb drótra, ólomra,  és némi ügyességre van szükség. Levágjuk a doboz tetejét (ha még nem tört le :)) és betesszük ide a rugót a képen látható módon. Majd ezzel szembe a tetőn lévő kis perembe lyukat vágunk, úgy hogy a drót elkeskenyített vége beleakadjon. P1120908.JPG

Meghajlítjuk a drótot és a biztonság kedvéért hogy nehogy kiessen vékony rézdrótot csavarunk rá. lsd.: 2. kép. A drót hossza határozza meg hogy a fenéktől milyen távolságban nyílik ki.

P1120896_1.JPG
Már csak az ólom felhelyezése van hátra kis fordulaton fúrni is lehet vagy önteni. Ha kész lehet még egy fület csinálni rá ahogy én is tettem így biztos kieseik a beletöltött anyag.

P1120899.JPG

Használata: Felakasztjuk az előke helyére egy hosszú boton, majd a megfelelőtávolságban a fenékig engedjük és lekoppintjuk. Az ajtó kinyílik a pedig kaja kihullik.
 

Dunai horgászok csónakból használnak egy olyan eszközt ami ugyan ezt a célt szolgája, vagyis hogy az etetést ne sodorja el a víz. Az az eszköz egy nagy átmérőjű csőből két fémtárcsából és egy belső fém pálcából áll. Alul a tárcsa fixen csatlakozik a felfele álló fémszárhoz, amin a másik csúszik. Az egészre rá van húzva a cső. A belső fémpálcához és a csőhöz is erős kötél van leengedve egymástól külön. célszerű eltérő színű kötelet használni.  A szerkezetet megtöltik magokkal, majd leengedik a fenére mindkét kötelet fogva. Ezután a csőhöz kötött kötelet meghúzzák és a felül elhelyezett tárcsa kinyomja a magokat, mivel a cső felemelkedik. Végül az egész szerkezetet felhúzzák, a magok pedig pontosan a megfelelő helyre kerültek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszat25.blog.hu/api/trackback/id/tr453508110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása