HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.02.19. 15:32 Fecske Adrián

Kapásjelző

Ez egy bonyolultabb barkácsfeladat, de nem leküzdhetetlen! Elsőre nehéz lesz de aztán már sokkal könnyebb. Nekem is sok idő kellett mire kitaláltam és megcsináltam az elsőt, de kész és működik! Ez a fontos! Én jól tudtam használni dévérkeszeg horgászatánál amikor az elektromos jelző csipogása zavaró lenne, de a kárász kapását is jól mutatja és még a szél sem zavarja.

Elkészítése:
-Fogunk egy aludarabot és  "U" alakra hajlítjuk.
-Ezután jöhet a lyukasztás, az "U" aljának közepére egy, a pálcához, amivel  a földbe szúrjuk ezután az "U" két szárának aljához 1-1 egy magasságba. 
-Vesszük a fém tengelyt és a két ráillő fogaskereket (jó a műanyag).
 Levágunk két rövidebb fát is, és azokat csak kifújuk, úgy hogy átférjen rajta a tengely.
-Szerzünk még egy fém partfisnyelet, na nem a legjobbat, hanem a törött még ép része is jó. Levágunk egy kb. 10-15 cm-es darabot(azért ennyi, mert majd belül a csengőnek gurulnia is kell, de ha hosszú a szár nem indul meg, mert nem elég ferde és elmegy a hal, és a szereléket is húzza felénk a súlya, ráadásul a hal is megérezheti a súlyát).Ezt kifúrjuk mindkét végén, az egyikre rádrótozunk egy csipeszt, a másik végébe betesszük a kis gömb csengőt, amiről levágtuk a drótot, és licsiszoltuk a kiálló rugótartót, hogy jól guruljon. A csengőt én egy bármely horgászboltban beszerezhető damilracsiptetős csengőkapásjelzőről szedtem le.
-A nyél végét a kép szerint behajtjuk, hogy a szerkezetből szállításkor szétszedett állapotban se essen ki a csengő.
-A tengely egyik végére felrakjuk az egyik fogaskereket, majd átdugjuk a kengyel "U" szárának alsó lyukán, jöhet a fa, majd a nyél, aztán a másik fa, és végül a másik lyuk utána pedig a fogaskerék.
-Az aljába betesszük a csavart, alátétet, csavaranyát, rá az egyik végén belül menetes fémszál.
Szállítás: A fémszálat lecsavarjuk, a tengelyt kihúzzuk, kivesszük a nyéldarabot, visszarakunk minden egyebet (tehát a két fát és a kengyelt majd a fogaskerekeket) és mehet be a többi szerelékhez.A szétszedés mértéke a helytől függ.
Használata:Felcsavarjuk a fémszálat és leszúrjuk.A bot alá szúrjuk, hogy könnyen mozoghasson. Két bottartóra vízszintesen letesszük a botot, a damilt becsípjük, ha emelős kapások várhatók a csengőt lentre gurítjuk, ha inkább engedik a halak a damilt akkor hátra tesszük a csengőt ha mindkettő várható akkor középtályra gurítjuk (kis ügyesség) és közel vízszintesre állítjuk a nyelet.

 

 

 

 

 

 

Egy elektromos kapásjelző leírása itt!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszat25.blog.hu/api/trackback/id/tr321773719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása