HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2011.03.11. 15:29 Fecske Adrián

Gyorstippek

 1: Horogtartó Vágj le egy kb 3cm-es darabot fenyőlécből, szúrj  bele rajszöget, majd akaszd rá előkéd végfülét, és tekerd rá azt, majd szúrd bele a horgot a fába.

2: "Aromaszivacs" Fogj egy mosogatószivacsot, vágj le belőle kb 2*2 cm-es darabot, ezt mártsd be valamilyen folyékony aromába, és tedd fel a súlyhoz. Kész a nagy hatótávú etetés, amin nem telnek el a halak. Nagyobb szivacs sok, mert az már zavarja a halat a túl erős aroma miatt.

3: Kenyércsalitartó Ha pici a horog, de kemény gyurma kell, kicsik a halak, vagy lágy a gyurma és leesik ez a jó megoldás, mert így az nem esik le, és nem fogja akadályozni az akadást. Fogj egy horgot, kösd fel, vékony rézdrótból készíts spirál, ami nagyon szoros,tehát nincs is a közepén lyuk, és 4-5 menetből áll (tizes horognál) /én csipesszel szoktam/. Ezt húzd meg egyenesen , míg egy hullámosnak látszó drótot nem kapsz. Ennek a végén mielőtt levágnád készíts egy pici fület, amin a zsinór épphogy átfér. A végfül helye felől fűzd rá a zsinórra / nagyobb horog szárát benyomhatjuk a massza felszínébe, hogy ne álljon el/. Felköthetjük ezt a drótdarabot a horog mellé is, ha a kilógó damildarabot nem vágjuk le, hanem hajszálelőkének használjuk. Így a teljes horog szabad,de ez csak max 8-as méretig működik /utána túl feltűnő a horog/. Második módszer, hogy a horog szárára tekersz vékony rézdrótot néhány menetben. Ennél csalizásnál a horoghegyet hagyjuk szabadon, hogy jól akadjon! 

4: Ha sok a levél vagy nyárfaszösz a vízben merítsük víz alá a spiccet és a damilt is, sőt még fárasztásnál is célszerű víz alatt tartani a spiccet így nem szedjük össze a pihéket.

5: Ha finoman fékezzük a dobás végén a lefutó damilt kezünkkel nem képez nagy öblöt.

6: Ha hal fárasztásánál kioldjuk a visszaforgásgátlót és engedjük hátrafele forogni a hajtókart egy hal fárasztásánál nem csavarodik a zsinór, de itt mindig tartsuk kézben a hajtókart, mert ellenkező esetben nagy gubancot és irányíthatatlan fárasztást okozunk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszat25.blog.hu/api/trackback/id/tr852730969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása