HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2012.02.23. 21:38 Fecske Adrián

Horgásszék, asztal, bottáska egyben I.

Többrészes cikksorozatot indítok, amiben az olvasó egy horgászszéket, asztalt és egy botszállításra alkalmas részt magába foglaló kiegészítő elkészítését ismerheti meg. Első részben a széket készítjük el. Ez önállóan is használható, ha valaki nem akar vesződni a többi résszel. Meglepően kényelmes, és erős, valamint erősségéhez képest könnyű, kis helyet foglal. P1120875.JPG

  Első lépés, hogy leszabjuk a megfelelő hosszúságú lécdarabokat. Méretük megtalálható előző írásomban. Ha a hosszanti elemek megvannak akkor jöhetnek a rövidek. Ezeknek hosszát úgy válasszuk meg hogy, a leendő borítás könnyen rögzíthető legyen. Gondolok itt arra, hogy ha laminált parkettát használunk akkor az ne lógjon túl. ha kész vagyunk. fúrjuk ki a csavarok helyét. Ezek oda kerülnek ahol az előző széken a bevágások voltak. Illesszük össze a fő elemeket és borítsuk be. A borítás lehet laminált parketta mint nálam vagy szövet, stb. Ha minden kész fessük le. Szükség lesz még egy darab vékonyabb lécre (1*1 cm) aminek a hossza a székünk dőlésszögét adja meg. Ennek a két végébe vágjunk be két "V" alakú bevágást. Majd helyezzük be a székbe a kép alapján és lehet is ráülni.

  Viszont ha most összecsukjuk nagyon veszendővé válik a támasztó, így rögzítsük azt egy vékony lemezcsíkkal a hátulján. A szék csuklójaként mindkét oldalon egy-egy kapupántcsavart használjunk M8 méretben, és kontrázzunk rá két anyát. (Kontrázás: anyák ellentétes irányú meghúzása, melyet úgy végzünk hogy mindkettőre villáskulcsot teszünk és ellentétes irányba csavarjuk őket úgy hogy egymáshoz feszüljenek így nem lazulnak ki a nyitogatástól.) Mindenképpen alkalmazzunk alátéteket így nem kopik el a fa. Tehetünk a székre két pántot amivel a belerakott bottartókat, rövid merítőt rögzítve megóvjuk őket a kihullástó.

Összecsukva:

1.JPG

Kitámasztás:

P1120877.JPG

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszat25.blog.hu/api/trackback/id/tr693454096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása