HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

2010.05.19. 16:42 Fecske Adrián

Etetőkosár javítás

 A víz alatt etetőkosaraink kőhöz, és egyéb kemény tárgyhoz csapódva könnyen megsérülhetnek, eltörhet a műanyag damilvezetőjük. Az elgörbült borda nem nagy gond, de egy fogóval orvosolható is a baj. Viszont a damilvezető hiánya már nagy baj. A damil megsérülhet, és elszakadhet. Így hát javítsuk ki! 

A két megmaradó vég még ideiglenesen jó, de csak amíg más megoldás nincs, tehát a horgászat végéig. Otthon egy vékony és erős szívószálat (amilyenből az úszót csináltuk) Átdugjuk a régi védő furatán,(miután azt eltávolítottuk egy Pl.:szög segítségével) úgy hogy 2-3 mm kilógjon. Ezután a felesleget levágjuk, a másik oldalon is figyelve a kilógásra. Veszünk egy öngyújtót, vagy egy doboz gyufát, és a végeit óvatosan, nehogy meggyulladjon visszaolvasztjuk, hogy ne csússzon ki a szívószáldarab. A láng tetejét (az melegít a legjobban) kb 2mm-re tartsuk a szívószál végétől, és 4-5 másodperc után hagyjuk hűlni azt. Ezt addig ismételjük, míg szépen el nem érjük az ólmot.

Hát ennyi. Sziasztok, görbüljön!

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása