HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

2012.01.01. 23:29 Fecske Adrián

Etetés pontosan avagy fenéken kinyíló etetőkosár

Ezt a kosarat akkor használjuk ha kisebb folyón partközelben horgászunk és nem szeretnénk hogy az apró halak összeszaladjanak az etetésre, vagy a víz elvigye a bedobott etetőanyagot, szemes vagy élő anyagot.P1120894.JPG

Elkészítéséhez egy csontisdobozra, egy rugóra, egy darab vastagabb drótra, ólomra,  és némi ügyességre van szükség. Levágjuk a doboz tetejét (ha még nem tört le :)) és betesszük ide a rugót a képen látható módon. Majd ezzel szembe a tetőn lévő kis perembe lyukat vágunk, úgy hogy a drót elkeskenyített vége beleakadjon. P1120908.JPG

Meghajlítjuk a drótot és a biztonság kedvéért hogy nehogy kiessen vékony rézdrótot csavarunk rá. lsd.: 2. kép. A drót hossza határozza meg hogy a fenéktől milyen távolságban nyílik ki.

P1120896_1.JPG
Már csak az ólom felhelyezése van hátra kis fordulaton fúrni is lehet vagy önteni. Ha kész lehet még egy fület csinálni rá ahogy én is tettem így biztos kieseik a beletöltött anyag.

P1120899.JPG

Használata: Felakasztjuk az előke helyére egy hosszú boton, majd a megfelelőtávolságban a fenékig engedjük és lekoppintjuk. Az ajtó kinyílik a pedig kaja kihullik.
 

Dunai horgászok csónakból használnak egy olyan eszközt ami ugyan ezt a célt szolgája, vagyis hogy az etetést ne sodorja el a víz. Az az eszköz egy nagy átmérőjű csőből két fémtárcsából és egy belső fém pálcából áll. Alul a tárcsa fixen csatlakozik a felfele álló fémszárhoz, amin a másik csúszik. Az egészre rá van húzva a cső. A belső fémpálcához és a csőhöz is erős kötél van leengedve egymástól külön. célszerű eltérő színű kötelet használni.  A szerkezetet megtöltik magokkal, majd leengedik a fenére mindkét kötelet fogva. Ezután a csőhöz kötött kötelet meghúzzák és a felül elhelyezett tárcsa kinyomja a magokat, mivel a cső felemelkedik. Végül az egész szerkezetet felhúzzák, a magok pedig pontosan a megfelelő helyre kerültek.

Szólj hozzá!


2012.01.01. 22:03 Fecske Adrián

Lékfúró házilag

Könnyen készíthetünk lékfúrót házilag, bár ez lassabb mint a csigafúró, de használható, és ami lényeges, sokkal olcsóbb.

Kell egy szabadon választott hosszúságú laposvasdarab a késekhez, egy szabadon választott hosszúságú Ø 8 mm-es betonvasdarab szárának, és egy fogantyúnak. Felhegesztjük a betonvasat a laposvas közepére, majd a betonvas tetejére a markolatot aminél fogva forgatjuk. Alul a betonacéllal szemben egy kis ék alakú vasdarabkát hegesztünk fel. Ez fogja helyben tartani a fúrót, hogy ne másszon el oldalra. Ezt is élezzük meg!P1120887_1.JPGP1120892.JPG

Ha kész megélezzük és meghajlítjuk a késeket a kép alapján, hogy könnyen forgácsolják a jeget.P1120890.JPG

Átlag horgászathoz, ha nem minden nap megyünk lékipecára eleég ez is.

Használata: a kiálló kis éket lekoppintani, így nem mászik el és ezután már csak a kart forgatva kifúrjuk a léket. 

Szólj hozzá!


2012.01.01. 14:56 Fecske Adrián

Halban gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden kedves Olvasómnak és kellemes barkácsolást!

 

2012

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása