HTML

Horgászat

Ötletek horgászathoz, horgászeszközök készítéséhez. Az itt bemutatott eszközöket bárki elkészítheti otthon. Semmilyen egészségkárosodásért vagy vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

2012.02.23. 21:38 Fecske Adrián

Horgásszék, asztal, bottáska egyben I.

Többrészes cikksorozatot indítok, amiben az olvasó egy horgászszéket, asztalt és egy botszállításra alkalmas részt magába foglaló kiegészítő elkészítését ismerheti meg. Első részben a széket készítjük el. Ez önállóan is használható, ha valaki nem akar vesződni a többi résszel. Meglepően kényelmes, és erős, valamint erősségéhez képest könnyű, kis helyet foglal. P1120875.JPG

  Első lépés, hogy leszabjuk a megfelelő hosszúságú lécdarabokat. Méretük megtalálható előző írásomban. Ha a hosszanti elemek megvannak akkor jöhetnek a rövidek. Ezeknek hosszát úgy válasszuk meg hogy, a leendő borítás könnyen rögzíthető legyen. Gondolok itt arra, hogy ha laminált parkettát használunk akkor az ne lógjon túl. ha kész vagyunk. fúrjuk ki a csavarok helyét. Ezek oda kerülnek ahol az előző széken a bevágások voltak. Illesszük össze a fő elemeket és borítsuk be. A borítás lehet laminált parketta mint nálam vagy szövet, stb. Ha minden kész fessük le. Szükség lesz még egy darab vékonyabb lécre (1*1 cm) aminek a hossza a székünk dőlésszögét adja meg. Ennek a két végébe vágjunk be két "V" alakú bevágást. Majd helyezzük be a székbe a kép alapján és lehet is ráülni.

  Viszont ha most összecsukjuk nagyon veszendővé válik a támasztó, így rögzítsük azt egy vékony lemezcsíkkal a hátulján. A szék csuklójaként mindkét oldalon egy-egy kapupántcsavart használjunk M8 méretben, és kontrázzunk rá két anyát. (Kontrázás: anyák ellentétes irányú meghúzása, melyet úgy végzünk hogy mindkettőre villáskulcsot teszünk és ellentétes irányba csavarjuk őket úgy hogy egymáshoz feszüljenek így nem lazulnak ki a nyitogatástól.) Mindenképpen alkalmazzunk alátéteket így nem kopik el a fa. Tehetünk a székre két pántot amivel a belerakott bottartókat, rövid merítőt rögzítve megóvjuk őket a kihullástó.

Összecsukva:

1.JPG

Kitámasztás:

P1120877.JPG

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása